dinsdag 8 november 2011

Het Coselpalais in Dresden

Dresden voor beginners is even wennen want; niets is wat het lijkt. Alles is nieuw opgebouwd na de 2de wereld oorlog en daarna nog eens 40 jaar DDR bewind. Eerst val je van de ene verbazing in de andere (ben ik in Disneyland?) daarna went het snel en weet je....dit is Dresden zoals het ooit moet zijn geweest....we kunnen het niet meer vergelijken, wat is geweest is geweest. Althans dat dacht ik maar niets is minder waar. Het Coselpalais bijvoorbeeld is geweest,


maar na langdurige restauratie en wederopbouw ook weer terug.


Gelukkig maar want het is nu een van de leukste, lekkerste en mooiste restaurants van de hele stad, waar je overdag ook heerlijk taart kan eten.


Het Palais ligt midden in het centrum en werd gebouwd rond 1744 voor Graaf Friedrich August von Cosel, zoon van de beroemde August de Sterke van Saksen en zijn minnares, de mooie Anna von Cosel. Een eerste klas avonturierster die later wegens haar politieke intriges van het Saksische hof verbannen werd.


Het Coselpalais serveert heerlijke gerechten, voor een redelijke prijs. Natuurlijk niet vergeten een stukje te proeven van de beroemde Dresdner Stolle, de trots van de hele bevolking!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Yummie.....die taarten!!! Dresden is mooi en gezellig.

Succes met je blog, mooi hoor;)
Simone K.

Anoniem zei

Die taarten vitrine heb ik nu uitvergroot boven mijn dieetbord hangen. Je wordt daar zo lekker hebberig van. De Frauenkirche volgt nog als afbeelding, toch?
Kantie er ook naast hangen. Nou nog ff wachten dan maar.

bros